andre

kvinde holder smartphone med ”VPN” skærm

Sådan sikrer du dit privatliv online med en VPN tjeneste

y12

Hvor mange antivirus programmer, firewalls og malware rensere tror du, du har brug for? 

IT sikkerhed er blevet en milliardforretning. Og truslen er reel nok. Der findes utallige kriminelle, verden over, der gør intet andet end lede efter sårbare Internetforbindelser for at hacke sig ind i folks computere. Og så taler vi kun om private brugere, ikke virksomheder, internationale organisationer og regeringer. 

Så du er helt sikkert ikke alene, hvis du tror du får brug for flere antivirusprogrammer, mindst en ekstra firewall og diverse malware programmer. Men rent faktisk findes der lange nemmere og billigere løsninger.

bærbar med skærmbillede af USA kort

Bruger du Windows?

Hvis du har en Windows computer, så følger der allerede firewall og antivirus program med, som integreret del af Windows. Og faktisk er Windows Defender langt bedre end dens ry. I langt de fleste tilfælde har du slet ikke brug for et tredjeparts antivirus program. Windows firewall’en fungerer også fint. Og hvis du vil vide det, de fleste der oplever at blive hacket eller udsat for et randomware angreb har faktisk ekstra antivirus og andet installeret. Men hvordan kan der så være en nemmere og billigere løsning?

Læs om CyberGhost VPN her. Så vil du forstå, hvordan det kan lade sig gøre.

Ved du, hvad en VPN tjeneste er?

VPN står for ”virtuelt privat netværk”. En VPN tjeneste er en service, der giver dig mulighed at gøre din Internetforbindelse del af sådan et VPN. Og her ligger eftertrykket på ”privat”. Når du abonnerer på en VPN service, bliver din Internetforbindelse routet igennem en VPN server. Serveren skjuler simpelthen din computers IP adresse. 

En IP adresse er som et telefonnummer. Hver computer har brug for en for at kunne være online. Og en hacker får adgang til din computer ved at finde din IP adresse og så udnytte evt. sikkerhedsbrister i din software. Det kan være i en browser, Windows eller endda et antivirus program. 

Oftest når du bliver offer for en hacker, blev du fuppet til at sige ja til noget, du ikke burde have sagt ja til. Men hvis hackeren ikke havde fundet din IP adresse, ville han aldrig haft muligheden for at gå efter dig. Selv hvis det lykkedes at placere en trojaner på din computer, så ville den ikke virke, når din IP adresse aldrig bliver synlig. 

bagside af IT switch med 3 LAN kabler

VPN giver dig mest mulig sikkerhed, privatliv, og mere

VPN kandes også for en ”tunnel forbindelse”. Den korteste forbindelse mellem A og B, usynlig og uigennemtrængelig udefra. 

Der findes endda gratis VPN service, men der skal du være meget forsigtig. Det er mere sikkert at bruge en kommerciel udbyder med et godt omdømme. Og når du bruger sådan en, kan du godt droppe alle de andre IT sikkerheds programmer, du måske betaler for. Med en VPN service bliver din computer simpelthen usynliggjort, og så kan den ikke rammes af angreb. Du skal dog stadig bruge sund fornuft, holde dig væk fra useriøse websider og aldrig åbne mails, som ser mistænkelige ud. 

Have your say