Fritid & Hobby

Mobilvalg

Valg af telefon : Sådan gør du

y12

I dag er der uendelige muligheder, når det kommer til valg af mobiltelefon. Langt de fleste forbrugere har deres mobil med sig overalt, da det ikke længere kun er et kommunikationsmiddel, der kan ringe og sende beskeder.

I dag bruger mange deres mobiltelefon som musikafspiller, GPS, nyhedsmedie eller endda minifjernsyn og bog. Mulighederne er uendelige og de nyere smartphones på markedet ligger op til timevis af underholdning af forskellig slags.

Det kan være utrolig svært at vælge, hvilken mobil man skal købe som den næste, hvorfor man med fordel kan spørge om hjælp i den butik man ønsker at købe mobilen i, eller ved at læse om den på internettet. Det handler dog først og fremmest om at købe efter behov, derfor skal man før købet have en forudindtaget mening om, hvor meget man ønsker at bruge sin nye mobil og til hvad.

Vælg mobil efter aldersgruppe

I dagens Danmark har alle forbrugere en mobiltelefon af en eller anden slags. Ofte ses det, at børn allerede fra 4-5 års alderen arver deres forældre aflagte smartphones. Dette skyldes umiddelbart ikke et behov for kommunikation, men mere et middel fungerende som virtuel barnepige.

Mobil

Alle smartphones kan gå på internettet og vise film eller bruges til at spille spil, hvilket mange forældre benytter sig af, når de skal have børnene med på tur. Der er også undersøgelser, der viser at især børn med indlæringsvanskeligheder lærer mere af at spille de såkaldte undervisningsspil, der fås til smartphones.

Modsat skal en mobil til den mellemliggende aldersgruppe kunne meget mere. Den skal have længere batterilevetid og kunne gå på internettet uden problemer, ligegyldigt hvor i landet man er. Dette skyldes at de især 18-50 årige bruger deres mobil som en mini computer når de er på farten.

Sidst men ikke mindst kan man i senioralderen fra 50+ vælge at købe en mobiltelefon, der kan lidt mindre. Den nuværende seniorgruppe er ikke opvokset med mobiltelefoner og internet på samme måde som de nuværende unge er. Derfor kan en simpel og ’gammeldags’ mobil være ideel, da den blot kan ringe og skrive sms’er.

Vælg mobil efter behov

Ligesom med aldersgrupperne er det vigtigt, at man sørger for at vælge sin nye mobil efter de daglige behov man har. Bruger man sin mobil meget på farten og streamer musik eller film mens man sidder i toget eller i bussen på vej til og fra uddannelse eller arbejde, er det derfor vigtigt at den kan holde batterilevetiden.

Det samme gør sig gældende, hvis man ønsker at kunne bruge sin smartphone til at spille spil på, gennemgå wellness og afstressende programmer eller blot bruge den som GPS. Derudover er det naturligvis vigtigt, at man ikke køber en mobil, der er uhandig af bruge i hverdagen.

Har man ikke behov for at streame film eller spille voldsomt mange spil, kan man med fordel vælge en mobil, med en mindre størrelse skærm. På denne måde bliver mobilen også lettere at have med sig rundt, da mange af de nye mobiltelefoner med store skærme ikke passer ned i lommen.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say