andre

Moderne stue

Trends fra 2010’erne: Fotokunst, hundetasker og mere

y12

Et årti er forbi, og når vi taler moderne indretning og livsstil, har der været tydelige tendenser i danskernes vaner. Det farverige og uorganiserede er blevet fulgt til dørs af pæne, rene linjer og monokromatik. Ligeledes får man ikke længere sin vægpynt fra magasinerne men køber den derimod på nettet. Professionelle fotografers posters af alt fra Golden Gate Bridge badet i solnedgangens farver til morgenfrost på Mount Everest hænger nu i mange moderne hjem.

Chihuahua i sportstaske

Fotokunst og posters pryder lejligheden

En af de største trends i den moderne indretning er streamlining. Rene afskårne, skarpe kanter og sort/hvide detaljer dominerer i hjemmene. Specielt køkkenet er blevet en nærmest futuristisk installation. Detaljen der forener det moderne og det hjemlige, og som derfor er eksploderet i danske hjem er fotokunst. Det er nemlig vigtigt at ens hjem afspejler både det ideelle (moderniteten) og det hjemlige. Stort skalerede fotografier er ikke til at undgå at lægge mærke til.

Taske til små hunde

En anden trend, som du ikke kan have undgået at lægge mærke til, er små hunderacers nye tilhørssted: dametasken. Hunden er i sig selv blevet en form for accessory, og kan nu matche din tøjsmag samt den givne lejlighed. En sød taske til små hunde går du aldrig galt i byen med, da hunden i sig selv er en sikker vinder. En anden smart ting ved dette koncept, er at du sparer din hund for forvirringen ved offentlig transport, og ser smart ud alt imens.

Stilfuldt nytår

En sofa direkte fra lageret

En af de helt store diller, der for alvor kom til verdenen i løbet af det sidste årti, er pallesofaen. Mange tog det som en personlig udfordring da de første gang på nettet så sofapuder pænt arrangeret ovenpå to eller tre industrielle paller. De forsøgte selv at gøre det efter og blev sædvanligvis overraskede over hvor nemt det er. Men husk nu for guds skyld kun at bruge paller der er ordentligt overfladebehandlede, så du ikke slæber skimmelsvamp ind ad hoveddøren sammen med pallerne.

Diverse andre trends

Der er naturligvis mange flere livsstilstrends, der gør sig gældende, når man ser på et helt årti. Men ovenfor har du læst om to, der er kommet for at blive. Af andre indflydelsesrige trends kan man for eksempel nævne blomsterbuketten i cykelkurven, latté art og indendørs lanterner. Flere af disse vil vi uden tvivl også tage med os ind i det nye årti, men spørgsmålet er hvilke?

Have your say