Fritid & Hobby

stream tv

Breaking Bad for fuld fart

y12

Hvis ikke du allerede har set en kultserie ”in the making”, så har du en ny chance med Breaking Bad.

Serien handler om en middelmådig highschool kemilærer på 50, der får at vide at han har uhelbredelig lungekræft. I USA findes der ikke en offentlig sygesikring, som i Danmark og i det meste af Europa. En alvorlig sygdom er derfor endnu mere alvorlig.

Medmindre du tilhører en privilegeret minoritet der har en god sundhedspakke igennem deres arbejdsplads, er det op ad bakke. Mange har simpelthen ikke råd til livsnødvendige behandlinger.

Hovedpersonen, Walter White, er ikke privilegeret. Han forudser store økonomiske vanskeligheder for sin familie. Både hvis han overlever eller dør, fordi behandlingen vil dræne deres konti uanset hvad.

Alt for familien

Walter begynder at se sig om efter et profitabelt bierhverv for at sikre familiens økonomi. Som kemilærer har han den viden der skal til for at koge metamfetamin. Han slår sig sammen med en tidligere elev, Jesse Pinkman, og starter en alternativ produktionsvirksomhed i en autocamper.

Metamfetamin er populær fordi dens virkning ligner kokain, men er billigere. Det viser sig snart at Walter har en særlig talent, fordi hans produkter er top kvalitet. Han antager et alter ego som metamfetamin koger: Hejsenberg.

Nu følger serien Walter/Hejsenbergs og historiens videre udvikling. Snart vækker hans produkt opmærksomhed hos de professionelle i branchen: et mexicansk kartel. Og så går det stærkt.

Fra kedelig gymnasielærer til action helt

Breaking Bad udvikler sig hurtigt til en hæsblæsende action serie. Den byder på alt de klassiske actionfilm elementer: biljagter, eksplosioner, bloddryppende ildkampe med automatvåben.

Sådan set ikke noget særligt, der findes jo flere actionfilm og -serier, end der findes sandkorn på vestkysten. Men Breaking Bad byder også på nogle dybere vinkler, humorfyldte tvists og moralske kompas i frit spin.

film

Den anløbne advokat Saul Goodman er en joker i plottet, og i hele serien. Han jokker i spinaten, både med Walt og syndikatet. Han er en kontrovers, tragisk, men hylende morsom figur. Et i princip godt menneske, der ender med at køre slalom igennem livets forhindringsløb.

For hans formidable præstation i Breaking Bad blev han belønnet med sin egen serie: Better call Saul. Det er historien hvordan han udvikler sig, fra kontorassistent i sin berømte brors advokatvirksomhed, til Saul Goodman.

Hejsenberg kommer snart i clinch med de store spillere i branchen. Hvis du vil vide hvordan det udvikler sig, find serien her.

Breaking Bad stikker dybere end overfladen

Overfladisk set er Breaking Bad bare endnu en action serie, selv om den kommer med nogle sofistikerede tvister.

Men under overfladen gemmer der sig noget mere dybtgående. Walter White bliver til en kapitalforbryder, ikke for egen vindings skyld, men for familiens overlevelse.

Så længe alt går godt, kan en gennemsnitlig familie med 2 børn, hus, Volvo og hund, lige klare sig. Men den mindste forstyrrelse i normaliteten, og det er som at hive i den forkerte klods i et klodsmajor spil.

Dette fænomen bliver mere og mere et rødt tråd i amerikanske serier. Det begrænser sig ikke længere til socialrealistiske genrer. Det gennemsyrer nu endda familieserier.

Det er et tydeligt tegn på, at der er noget helt galt med hvordan USA’s samfund fungerer i dag.

Streaming for fuld fart

Streaming giver dig langt mere frihed til at vælge end nogen anden form for udsendelser. Der findes streaming tjenester til alt, fra bingværdige TV serier, biograffilm, dokumentarer, sport og meget mere. Streaming er billig, hurtig og kvaliteten er i top.

Det kræver naturligvis en god Internetforbindelse at streame i højeste kvalitet. Men bortset fra nogle få glemte udkantsområder er det i dag jo standard i Danmark.

Streaming er også mobil. Med 4G kan du streame i HD, med 5G kan du også streame i 4K.

popcorn

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say