Boligen

madras

Sov godt

y12

Det er arkaisk viden, at vi mennesker bliver trætte og har brug for at sove. I nyere tid har vi fundet ud af, hvor vigtig søvnen faktisk er. Det er vigtigt, at vi får nok af den, og det er vigtigt, at det er kvalitetssøvn.

Hvis du skal kunne sove godt, så skal du have en seng at sove i. Det bør være en seng, der passer til dig.

Når du skal vælge seng, er et af dine valg en boxmadras. Det er gerne det økonomiske valg, men du kan stadig godt finde en boxmadras, der er rigtig god at sove i.

Få hjælp til dit valg

Beslutter du dig for at købe en boxmadras, så er der mange valgmuligheder. En madras er nemlig ikke bare en madras. Der er forskel på mange ting. Fx størrelse og fjedretype.

Det kan være svært at vælge, når der er så meget at vælge imellem. At du har brug for at vælge en madras, der passer til dig, gør det endnu sværere. Så er det jo vigtigt, at du foretager det rette valg. Det kommer til at påvirke din søvn.

Har du ingen idé om, hvad du skal vælge, så kan du kigge på en boxmadras test. Så kan du få hjælp til dit valg. Med støtte fra en test kan du vælge en madras, der passer til dig. Du kan nemlig læse dig til, hvilke kvaliteter de har.

Vælg efter vægt

Selvom en test kan hjælpe dig, så skal du huske, at du skal vælge til dig selv. Du er ikke ved at købe en madras til den person, der har lavet testen. Det er din krop, der skal ligge godt og sove godt. Så du skal altid huske dine behov, når du vælger.

Det er vigtigt, at du også tænker på vægten. Ikke sengens vægt, men din egen. Hvor meget du vejer, har nemlig betydning for, hvilken madras du bør vælge. Det handler om hårdheden. Jo mere du vejer, så større hårdhed bør du vælge. Ellers kommer du ikke til at ligge godt. Din krop vil ikke få den rette støtte.

sovende kvinde

Sov godt

Når du har valgt den rette boxmadras, så er du næsten klar til at sove godt. Du skal have den sat ind i soveværelset, og så skal du have indrettet soveværelset til søvn. Der skal ikke være for varmt og for lyst. Der bør heller ikke være for mange andre ting end din seng. Når du har styr på det, så er du klar til at sove godt.

Have your say