andre

yogamåtte

Slap af med yoga

y12

Efter en lang arbejdsdag kan det være fristende at slappe af foran Tv’et med en film. Der findes dog mange gode alternativer til fjernsynet som gavner dig og din krop endnu mere. En af disse ting er yoga. Med yoga bliver du både mere afslappet samtidig med, at du træner, hvilket er en win-win situation. Du kan læse meget mere om, hvorfor du burde lave yoga, her.

 

Strækker din krop ud

 

Mange sidder foran en computer hele dagen, hvilket kan være hårdt for kroppen – især ryggen. Når du laver yoga, så strækker du de muskler ud som er ømme efter en dag foran computeren. Hvis du laver yoga regelmæssigt, vil du også opleve at din holdning bliver bedre og bedre. Det er sundt for din ryg, men det gør det også nemmere for dig at sidde ned en hel dag.

 

Træn hele din krop

 

Det smarte ved yoga er, at det fokuserer på hele kroppen. Du behøver ikke at tænke på at træne både arme og ben, da begge ting automatisk bliver trænet, når du laver yoga. Du vil nok egentlig blive overrasket over, hvor hård yoga er efter den første gang. Det kan godt være, at det er afslappet eller roligt, men der skal meget muskelstyrke til at lave de stillinger, som man skal i yoga. Der findes forskellige yoga-stile, hvor du både skal stå i en position i længere tid eller skifte positioner. Det gode ved yoga er også, at det består meget af balance. Du vil altså automatisk træne alle de mindre muskler som nemt kan blive overset, bare fordi du holder balancen.

stress

Bliv smidigere

 

Mange af de øvelser, som man laver i yoga kræver, at man er en lille smule smidig. Det er langt fra alle som kan lave alle de forskellige positioner i starten, men det er heldigvis noget, som man lærer med tiden. Noget af det som gør det muligt at lave nye stillinger er, at du automatisk bliver mere smidig med tiden. Det er, fordi du strækker din krop ud, hvilket øger din smidighed. Fordi du skal kunne bevæge din krop så meget som muligt, er det vigtigt, at du har det rette tøj på. For at have fri bevægelighed, er yoga tights et must. Du kan læse mere om forskellige yogatights her.

 

Få ro i hovedet

 

Yoga handler ikke kun om bevægelse og positioner, men faktisk også åndedrættet. Når du laver yoga, så skal din krop og dine bevægelser følge dit åndedræt. Fordi at du skal fokusere på dit åndedræt, er der ikke plads til at tænke på en masse andet. Du får altså mulighed for at komme væk fra dine tanker, imens du træner. Du kan bruge yoga til at få ryddet op i de tanker, som du har fået i løbet af dagen, hvilket vil give dig mere ro. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at fjerne alle distraktioner. Du kan altså ikke lave yoga ved siden af en mobil, hvor der hele tiden kommer notifikationer.

Have your say