Familie

Rengøring

Sådan skal du rengøre dit badeværelse

y12

Det er det rum i huset, som du mindst gider at gøre rent, nemlig badeværelset. Det er aldrig rart at gøre rent i badet, toilettet og andre flader – det tager både kræfter og tid at få det væk. Men du kan lære, hvordan du bedst og hurtigst gør dit badeværelse rent her i denne artikel. Du får nogle gode råd til, hvordan du skal gøre det i trin. Derudover kan du finde råd på internettet på sider som www.Rensning.dk.

Rengøring

Metode til at gøre rent på badeværelset

  1. Flyt alle ting fra deres steder. Tag alle håndklæder og måtter ud og fjern alle shampooer, ting, der står ved vasken eller på hylder. Alt der er i badet eller brusekabinen. Gør dette med det samme, i stedet for at gøre det, når du er i gang med at gøre rent. På denne måde undgår du nemlig at skulle røre ved noget af det med beskidte rengøringshandsker osv.
  2. Støv af og fej. Fjern alt støv med et redskab lavet til det. Sørg for at få alle spindelvæv i hjørnerne, i lysene eller i ventilationen. Hvis du får svært ved at nå, så find en lille stige, som du kan bruge til at nå højere op. Når dette er gjort, så støvsug gulvet, så du kan fjerne hår og lignende, der har samlet sig langs væggen på gulvet.
  3. Sprøjt rengøringsmiddel i brusekabinen eller i badekarret. Brug en syrebaseret middel. Lad det sidde lidt.
  4. Brug det på andre flader. Sprøjt det rundt om vasken og på hylderne, og sørg for at alt har fået en omgang, så det kan blive rent.
  5. Lav en spand vand, som senere skal bruges til at vaske gulvet med.
  6. Gør rent i badet og badekarret. På dette tidspunkt skulle rengøringsmidlet gerne være sunket rigtigt ind og det er nu klart til at blive gjort rent. Du kan nu gå i gang med at skrubbe alt det beskidte væk med en klud. Få alle vægge og gulve rene før du renser det af med vand.
  7. Gør badet og badekarret færdigt. Sæt alle tingene tilbage og tør dem, imens du gør dette. Hvis du har en glasdør til brusekabinen, så sprøjt rens på og giv den en finish.
  8. Gør rent i håndvasken. Brug sæbe og vand til at skrubbe det beskidte væk. Du kan også hælde noget afløbsrens i, hvis den skulle være tilstoppet.
  9. Gør toilettet rent. Hvis du gør dette jævnligt, så skulle alt-i-en-rens være godt nok til jobbet. Brug noget toilet rens til kummen.
  10. Vask gulvet. Put din gulvmoppe ned i spanden og pres alt overskydende vand og sæbe ud og tør gulvet af. Når gulvet er tørt, kan du lægge måtterne tilbage.

Rengøring

Ovenstående metode skulle gerne hjælpe dig med at gøre rent hurtigt og effektivt på badeværelset. Nogle andre råd: ha’ en håndholdt støvsuger på badeværelset til daglig brug af støvsugning af hår osv., installer en hårfanger i jeres afløb for at undgå, at de bliver tilstoppet.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say