Boligen

rent_hjem

Sådan gør du boligen forårs- og sommerklar

y12

Der er en særlig tid på året, hvor vi bliver meget bevidste om vores hjem. Når forårets første solstråler skinner ind ad vinduerne og blotlægger snavs, støv og beskidte overflader.

Vi kender det alle, og det er bare med at komme i gang. Resultatet er så skønt bagefter, og det behøver faktisk slet ikke være så slidsomt. Læs mere her om lidt tips og ideer til rengøring af din bolig.

Kom støv til livs

Først og fremmest er det vigtigt at fjerne støv i vores hjem. Det er både irriterende at se på, og kan give gener i luftveje særligt for allergikere. Desuden vil støv, der har siddet for længe på en overflade være næsten umuligt at fjerne.

Start derfor med gode klude til alle overflader og få bugt med støvet.

Derefter er det på tide at få støvsuget godt og grundigt. Og her er det vigtigt med en støvsuger, der har en god sugeevne og kapacitet. Til dette formål kan du for eksempel overveje en Miele støvsuger, som både er kendt for sine lange levetid, høje kvalitet, fine design, og gode performance.

Rengøring

Der findes mange modeller, både store og små, så der findes med garanti også en Miele støvsuger, der passer til dit hjem. Du kan endda få en Miele støvsuger som er selvkørende og poseløs! Så har du i sandhed gjort rengøringen lettere for dig selv.

Sørg for god luft og ventilation

Dernæst er det vigtigt at tænke på at sikre gode luftforhold og et sundt indeklima i boligen. Derfor anbefales det, at der luftes ud ofte – gerne en gang om dagen, men alternativt et par gange om ugen.

Du kan også overveje at anskaffe flere planter til dit hjem, da nogle i dag mener, at disse er med til at øge luftkvaliteten indendørs. Det kræver dog en del, så skam dig ikke, når du går amok i et havecenter eller en blomsterbutik næste gang!

Du kan også overveje mekanisk ventilation, hvor en elektronisk ventilator sikrer at forurenet luft kommer ud af boligen, og frisk luft kommer ind. Dette er særligt anbefalet til større boliger.

Alle de steder, du normalt ikke kommer

Sidst men ikke mindst er det allervigtigste ved en god hovedrengøring, at du faktisk kommer ind og får gjort rent alle de steder, du måske ikke får gjort det til hverdag.

Husk at få tørret elektroniske apparater, karme og paneler af alle steder i boligen. Også over døre og vinduer – benyt en stol, hvis der er nødvendigt for at nå.

rent_skab_hjem

Husk også at kom ind under seng og sofa for at fjerne støv. Fjern disse for at komme til paneler og hjørner.

Badeværelset og køkkenet skal også have en ordentlig tur – rengør også gerne køleskab, ovn og komfur, hvis det trænger.

Gør også gerne din forårs- og sommer-rengøring til en social aktivitet. Inviter familie eller venner til en effektiv dag, og husk at belønne rigeligt med godt humør, mad og drikke efterfølgende. Så kan det være de vil komme igen og hjælpe dig en anden gang.

God fornøjelse med dit rene hjem!

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say