Økonomi

Sådan finder du frem til det rigtige lån

Sådan finder du frem til det rigtige lån

y12

Er du i overvejelser om at optage et lån? Så har du sikkert overvejet at søge i din bank, eller søgt på internettet for at finde lånemuligheder. Hvor det for mange år siden kun var bankerne, der lånte penge ud – eller de mere lyssky lånehajer – så er der i dag vokset en skov op af låneudbydere. Du ser dem i reklamer på TV og på internettet, og de kæmper om at få dig som kunde. Lige som bankerne, tjener de penge på at låne penge ud, og det er faktisk til din fordel.

Forestil dig, at du kun havde din egen bank at gå til, når du havde brug for et lån. Du ville så kun have ”et skud i bøssen”, som man siger. Din eneste anden mulighed, hvis banken sagde nej, ville være at skifte bank og håbe på det bedste.

Udnyt din fordel ved at have flere lånemuligheder

Med en skov af lånemuligheder eller rettere låneudbydere, har du langt større chancer for at få et lån. Ikke nok med det, så har du flere chancer for at få et lån, som du kan være tilfreds med. Du kan søge flere steder på samme tid, og stå med flere tilbud på hånden, som du så kan vælge i mellem. Du kan sammenligne tilbuddene og vælge det bedste.

Hvor bankerne stadig er lang tid om at sagsbehandle din låneansøgning, har de øvrige låneudbydere langt mere fart på. Ofte får du svar indenfor få minutter og er svaret positivt, har du penge på kontoen dagen efter. Man kan sige, at mens bankerne fortsat lever lidt i fortiden, så er den øvrige lånebranche for længst kommet ind i jet-alderen.

Hvordan finder du lettest dit lån

Hvis du hopper ind på lån7, så vil du se en meget fyldig oversigt over de lånemuligheder der er. Lån7 har specialiseret sig i at samle alle låneudbyderne og give information om rentesatser, låneomkostninger og for eksempel månedlige afdrag.

Du kan kort og præcist læse de oplysninger, som du har behov for, inden du sender en ansøgning afsted. Vil du ikke scrolle nedover den lange liste, kan du selv sortere i udbyderne ud fra fx lånestørrelse, løbetid og andre faktorer, som du finder anvendelige. Når du har fundet, hvad du søger, kan du klikke dig direkte videre til udbyderens ansøgningsside. Nemt og bekvemt.

Lån7 stiller på den måde sin hjælp til rådighed for dig, for at lette din søgning og spare dig de tidskrævende forberedelser, når du leder efter mulighederne.

Afslutningsvis er der et par gode råd i forhold til ansøgning om lån. Først og fremmest skal du være sikker på, hvor stort eller lille et beløb, du har behov for. Dernæst bør du vurdere løbetiden, så realistisk som muligt i forhold til de månedlige afdrag. Ud af de mange muligheder finder du så 2-3, der opfylder dine behov og som er billigst med renter og løbende omkostninger. Søg om lånet hos dem alle tre på samme tid, så du sparer din egen tid, hvis nogle af dem giver afslag. Husk, du kan altid søge hos andre hvis de første ansøgninger ikke giver det ønskede resultat.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say