andre

mor-datter

Sådan får du et bedre forhold til dine kæledyr

y12

Hvordan? Hvordan får du et bedre forhold til dine kære, små firbenede venner? Det kan være svært, men det hele handler om opmærksomhed.

De vil også forkæles, ligesom du vil. De vil også have nogle rammer, hvor de kan have det skønt. De gider ikke blive glemt, ligesom du heller ikke vil.

Så det gode forhold til din kæledyr handler om den gode dynamik. En, der kan gøre det lettere for jeg begge to at være sammen. Så det sure ikke kræver så meget.

Hele familien er opmærksomme på hinanden

Der er ikke en i familien, som kan undværes. Alle har deres plads, og det kan der ikke laves om på. Hvis der ikke er balance i familien, kommer alle til at lægge mærke til det.

For alle er i familien er opmærksomme på, hvordan det gør med hinanden. I er trodsalt alle sammen under samme tag, så det kommer nok ikke bag på nogen af jer, at I påvirker hinandens humør.

Derfor er det så ufattelig vigtigt at huske hinanden, huske at bruge tid samme og huske at forkæle hinanden. Det kunne f.eks. være med KONG hundelegetøj.

Det redder ikke bare en forhold til din hund, men det hjælper dig helt sikkert på vej. Det kan også være legetøjet kan tage lidt opmærksomhed, så du kan slippe lidt, hvis der er andre ting eller personer i familien, der kræver den.

hvalpe

Vis respekt for hele familien

Nogle familier kan jo desværre have den tendens, at de simpelthen glemmer de kære, små firbenede. Og i nogle tilfælde er det helt forståeligt. Det kan være børn eller helt småbørn, der stjæler showet.

Pludselig er der en, der kræver mere opmærksomhed, og hvad gør man så? Man gør det allerbedste, man overhovedet kan. Det behøver ikke være så anstrengende, som det nogle gange er.

Hvis de sure pligter, som at fjerne tis eller gåturene, bliver til meget sure pligter, bliver det pludselig meget hårdt at passe kæledyret.

Men så er det vigtigt at huske, at I alle sammen er del af den samme familie. Alle i familien fortjener respekt og opmærksomhed, og der er næsten ikke det, man ikke kan planlægge sig ud af.

For der skal være plads til at hele familien kan få noget opmærksomhed, ellers bliver det meget hårdt for alle parter.

Den gode dynamik

Så det handler om at finde den forbandede balance. Finde den gode dynamik. Så I alle kan være der, og det ikke bliver en belastning for nogle af jer.

Hvordan den helt præcist skal lægges, er jo forskelligt for hver enkelte familie. Der er ikke to familier, der er ens. Så et entydigt svar, er utrolig svært at give.

Men husk at give hinanden opmærksomhed og at inkludere hinanden, sådan skal det hele nok gå lidt bedre. Det kan være legetøj, godbidder eller noget tilsvarende, der kan hjælpe jer lidt.

Sådan bliver der rum for de lidt lettere løsninger, så I kan løse det på den lange bane.

Alle forhold kan forbedres, hvis bare viljen er der.

Have your say