andre

Hvalp i hundeseng

Rengøring af møbler

y12

Står du overfor årets hovedrengøring er det måske nogle ting der virker uoverkommelige. Gulvvask, at støve af eller vaske indersiden af skabene virker lettere at gå til end at skulle rense pletter og skjolder af for eksempel sofaen eller gulvtæppet. 

Det er dog ikke så besværligt som det lyder der er mange muligheder for at leje en møbeldamper eller en tæpperenser. Det koster kun den tid du bruger den og du slipper for at opbevare et monstrum for du skal jo bare levere tæpperenseren eller møbeldamperen tilbage. 

Kvinde der gør rent

Tæpperensning

En tæpperenser kan lejes flere steder og der er ligeledes flere steder på nettet du kan finde tips til rengøring af alle mulige forskellige husholdningsgenstande. Det er ikke altid nødvendigt at købe sig fattig i særlige rengøringsmidler, da du helt sikker allerede har flere forskellige midler der kan bruges. 

Danskvand kan bruges til pletfjernelse på duge eller andet vævet materiale, bagepulver kan bruges til fjernelse af skjolder og aflejringer i gryder og lignende. En skefuld citronsyre i opvaskemaskinens sæberum gør din opvask, og særligt bestikket, skinnende rent. Alt sammen ting du måske har stående i skabet i forvejen.

Rensning af mindre møbler

Godt begyndt er som sagt halvt fuldendt men der er dog stadig ting der kan give hovedbrud når du er i gang med den store hovedrengøring. 

Har du kæledyr, en hund eller en kat, er der måske nogle steder i dit hjem der bærer præg af det. Hundesengen skal måske vaskes, men tjek på vaskemærket om den kan tåle en tur i vaskemaskinen eller om den skal sendes ud af huset og til professionel rens.

Orden i skabet

Kom godt i gang

Når du står overfor hovedrengøringen er det en god idé, på forhånd, at danne sig et overblik over hvilke ting du vil have gjort rent og hvilke rengøringsmidler og maskiner du skal bruge. Støvsuger har du nok selv stående, men skal der lejes en tæpperenser er det en god idé at have undersøgt markedet og mulighederne inde du står og skal i gang. 

Når overblikket og planlægningen er på plads er det bare at svinge gulvmoppen og gøre dit hjem skinnende rent. 

 

Have your say