Økonomi

Lån kan løse problemer

Dårlig økonomi? Sådan kan du komme ovenpå

y12

Der er få ting, som kan stresse lige så meget som problemer med økonomien. For mange af os er det et stort tabu, hvilket gør, at det er noget, vi kan have helt utrolig svært ved at snakke åbent om.

Men dette skaber en ond cirkel, for fordi vi ikke snakker om den dårlige økonomi, så bliver der heller ikke gjort noget ved det. Vi kan ikke få råd fra andre, og vi kan ikke række hånden ud og bede om hjælp fra dem, som har mere overskud end os.

Mange døjer med dårlig økonomi

Men hvis vi kunne finde ud af at snakke med hinanden om det, så ville vi nok opdage, at mange flere går rundt og har ondt i økonomien, end vi lige tror. For – særlig som ung – kan det bare være svært at kombinere fritid, fornøjelser, pligter og nødvendigheder på en god og afbalanceret måde.

Men hvad gør man så, når tallene på bundlinjen hele tiden er røde, og der ikke umiddelbart er nogle udsigter til, at det er ved at blive bedre? Det vigtigste er, at man ikke handler i panik og gør noget dumt for at rette op på situationen.

Lån kan redde økonomien

Tag et lån og kom i overskud

Det første og det mest oplagte tip er nok at tage et lån. Kviklån og forbrugslån er blevet nemme at tage, og der er meget få konsekvenser ved at gøre det.

Et lån er selvfølgelig ikke noget, som man bare skal tage uden at tænke over det. Man skal kun gøre det, hvis man virkelig har brug for det og har haft problemer i lang tid. Men så kan et kviklån også være det, som giver en overskud og ro i sjælen. Man kan for eksempel få et kviklån fra Lendon.

Sælg ud af de gamle ting

Rigtig mange af os ejer en masse ting, som vi egentlig ikke bruger til noget særligt. Det kan være gammelt tøj, gamle computerspil, bøger eller lignende. Hos os ligger de og samler støv, men måske vil nogen andre kunne få gavn af dem.

Derfor kan man med fordel prøve at sælge nogle af alle disse gamle ting, som man alligevel har liggende. Det er ikke sikkert, at man kan komme af med alle, men nogle af dem kan måske give en ganske god pris. Og det kan give et tiltrængt økonomisk boost.

Køb mindre af højere kvalitet

Hånd i hånd med en stadig større opmærksomhed på bæredygtighed og mindre forbrug kommer idéen om, at vi skal lade være med at købe så mange billige ting. Til gengæld skal vi investere i kvalitet, når vi endelig køber.

Og det kan faktisk blive vigtigt for ens økonomi, hvis man kan finde ud af at styre sit forbrug og bruge større pengesummer på gode ting en sjælden gang imellem. Man kan bedre styre sin økonomi, og desuden holder ens ting meget længere, hvilket betyder at man kan bruge sine penge på andre ting.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say