Fritid & Hobby

puslespil

Puslespil til børn i alle aldre – find det perfekte puslespil til dit barn

y12

 

Puslespil er en bred kategori, så du behøver bestemt ikke bekymre dig om et begrænset udvalg. Med henblik på puslespil til børn, er der noget at finde til børn i alle aldre. antal af brikker, knopper eller ej og 3D eller 2D, er alle ting du bør tage stilling til og grundigt undersøge, inden du investere i et puslespil til dit barn. Puslespil er et fantastisk redskab at benytte sig af, hvis du leder efter en effektiv måde at stimulere dit barns hjerne på. Logik, tålmodighed og kreativitet er alle kognitive egenskaber der kommer i spil, når et barn sætter sig med et puslespil der svarer til deres udviklingsniveau.

 

Det er hverken optimalt med et puslespil der er over barnets niveau eller under. Er puslespillet for let for dit barn, bliver barnet ikke stimuleret nok og kan hurtigt ende med at miste interessen for puslespil. Er puslespillet derimod for vanskeligt, hænder det ofte at barnet bliver frustreret og derigennem også ender med at tabe interessen fuldstændigt.

 

Puslespil til de helt små

Til de helt små skal der naturligvis mere simple puslespil til. Jo yngre barnet, jo færre brikker er passende, som en generel tommelfingerregel. For de yngste er knoppuslespil enormt populære, da de er nemmere at håndtere for deres koordinationsevne. Her er det nemt at føre brikkerne rundt og prøve en masse forskellige kombinationer, mens man nemt kan gribe brikkerne ved knopperne på dem.

 

Inden for begynder-puslespil er der naturligvis også andre kategorier, der er perfekte til børnene. Eksempelvis kan der findes et bredt udvalg af rør-og-føl puslespil. Her er brikkerne lavet af sansestimulerende materialer, så barnet kan fornemme de forskellige teksturer på brikkerne, mens de samtidig forsøger at putte dem på deres rette plads.

puslespil

Både knoppuslespil og rør-og-føl puslespil er ideelle til børn der er ved at udvikle sig. Disse former for puslespil er den perfekte introduktion til puslespil og stimulerer effektivt børnenes sanser og kognitive evner. Disse former for puslespil til børn er perfekte springbræt til puslespil for den ældre generation.

 

Puslespil til de ældre børn

Efter dit barn bliver tre år gammelt, er det muligvis tid til at skifte til en ny form for puslespil. Alderen tre er naturligvis blot et pejlemærke, for nogle børn sker udviklingen tidligere og for nogle senere. Når dit barn er klar til det, hvornår det end er, er der et bredt udvalg af puslespil til dem også.

 

I disse tilfælde er det tid til at graduere til puslespil med flere brikker, hvor der ikke assisteres med knopper og lignende. Hvis et puslespil er tilstrækkeligt udfordrende, er det noget der kan holde dit barn beskæftiget lang tid.

 

Finmotorikken kan desuden styrkes ved hjælp af 3D puslespil, for børnene over alderen 7. Hvis dit barn er begyndt at kede sig med de flade puslespil, er dette en fantastisk måde at holde deres interesse på. Puslespil kan være spændende for børn i alle aldre.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say