Sådan kommer du af med din musearm
En musearm er en temmelig almindelig lidelse hos mange danskere, der til hverdag sidder foran en computerskærm. Udtrykket dækker over en række symptomer i nakken, skulderen, armene samt hænderne. En musearm vil typisk begynde i den ene side af ens nakke, og ofte sprede sig til alle de andre områder.
En musearm er forbundet med store smerter og kan udvikle sig til at blive kronisk, så man ender med at skulle betale i dyre domme for professionel behandling, hvilket man ofte vil have vanskeligt ved at få råd til.
Hvordan opstår en musearm?
Vores skuldermuskler er forbundet til muskler i vores rygsøjler, nakker og kranier, og alle disse er designet til at fungere sammen i harmoni. Denne harmoni brydes desværre alt for ofte, når vi sidder foran tasterne. Når vi f.eks. arbejder med en mus, så har vi armen strukket ud på afstand af kroppen. Dette betyder, at vores muskler sammentrækkes for at kunne håndtere vores udstrakte arms vægt. Problemet opstår når dette gøres gentagne gange, og i længere tidsperioder. Dette påfører nemlig unødig belastning på ens muskler, og man ender ofte med at få en musearm.
Hvad gør man så med sin musearm?
Når man først har fået sin musearm, så er det med at sørge for at situationen forbedres; og der er faktisk en hel del, du selv kan gøre for at behandle dette smertelige problem:
- Begynd at bruge din mus med begge hænder: Det lyder temmelig upraktisk, men det virker faktisk imod musearmen. Efter en kort tilvænningsperiode vil du opdage, at din musearm langsomt begynder at fortage sig.
- Placer din mus tættere på kroppen: Ved at placere ens mus tættere på kroppen vil man udsætte ens arm for langt mindre belastning. Man bruger simpelthen sine muskler mindre, og dette er lig med mindre belastning og mindre musearm.
- Varier dine bevægelser: Netop gentagne bevægelser er grobund for mange musearme. Forsøg derfor at variere din bevægelser med musen så meget som overhovedet muligt. Skift f.eks. mellem forskellige muse modeller.
- Dyrk sport i din fritid: Sidst, men ikke mindst, bør du forsøge at klemme lidt fysisk aktivitet ind i din hverdag. Fokuser især på sportsgrene, der styrker dine rygmuskler, såsom svømning.