andre

Lær at lave cocktails i mange farver

Gør hverdagen mere spændende med et cocktailkursus

y12

Sommeren venter lige om hjørnet, og solens varme er lig med kølige og forfriskende drinks. Men en ”forfriskende drink” behøver ikke kun at være en billig øl eller et lille glas Chardonnay. Nej, en forfriskende drink kan og bør også være lig med en ’Mojito’, ’Strawberry Daiquiri’ eller en ’Sex on the Beach’.

Læs her, hvordan du nemt kan komme i gang med at lave dine egne cocktails, og hvorfor et cocktailkursus er den helt rette gave at give din bedste ven.

Bliv undervist af en professionel bartender

Hvad er en cocktail?

En cocktail er en alkoholisk drink, der typisk er sat sammen af flere typer alkohol. Det er dog ikke alkoholprocenten, der er det vigtigste ved en cocktail, men derimod den fantastiske smag, man kan opnå ved at sammensætte mange forskellige ingredienser.  

Cocktails kommer i alverdens størrelser, farver og oprindelser. Den klassiske ’Old Fashioned’ har for eksempel bourbon og rørsukker i sig, mens en ’Margarita’ er sat sammen af tequila og limesaft. En ’Moscow Mule’ er krads med sin vodka, mens en ’Negroni’ kvikker dig op med campari, gin og vermouth. 

Et cocktailkursus lægger grobunden

Du kan sagtens købe en masse forskellige typer alkohol og smagsvarianter, og derefter kaste dig ud i at prøve de mange cocktail-kombinationer af. Men chancen for, at du kommer til at lave fejl og spilde en masse alkohol og penge, er desværre ret stor. Det kræver læring og professionel undervisning at sætte en god cocktail sammen.

Dén viden får du dog med lethed på et cocktailkursus. Her vil erfarne bartendere gøre dig klogere på, hvilke ingredienser der passer til hvad, og hvordan en cocktail opnår den helt rette smag. Men du lærer faktisk også, hvordan du selv tænker anderledes og kreativt. Og hvem ved? Måske sammensætter du en helt ny type cocktail, som for altid vil bære dit navn?

Giv et cocktailkursus i gave

Hvis du ikke ønsker at tage på et cocktailkursus alene, er det også en genial oplevelse at give i gave til en god kammerat. På den måde kan du og din ven få en god oplevelse sammen, og så har I bagefter også begge nogle færdigheder, I kan vise frem for resten af vennegruppen.

Oplevelsesgaver er blevet utrolig populært i dag, fordi det i mange tilfælde er lettere og sjovere at give i gave end fysiske ting. Du kan nærmest give alt i oplevelsesgave: Lige fra noget så simpelt som en picnic i parken til en weekendtur på det fineste wellnesscenter. 

kursus-gave

En god færdighed at have

At kunne lave en god cocktail er selvfølgelig en rar færdighed at have, når du har brug for at slappe af i sommerens varme. Men at kunne lave cocktails kan også komme dig til gode i mange andre sammenhænge i fremtiden.

Du kan som sagt imponere dine venner til den næste fest ved at lave drinks i alverdens farver og former. Men at kunne trylle med drikke åbner også op for mange nye jobmuligheder: Der er ret gode penge at tjene – både i løn og i drikkepenge – som bartender, der arbejder natten lang og nyder solen om dagen.

Have your say