andre

kvinde I undertøj

Sådan lærer du din hund at holde sig fra tingene

y12

Hvis man er hundeejer, så er det også meget vigtigt at opdrage sin hund ordentligt. En hund skal lære rigtig mange ting, før den er i stand til at indgå i det menneskelige samfund uden de store problemer. Og så ville det også være betryggende nemmere at have den i huset, hvis du vidste, at den kunne opføre sig ordentligt. 

En af de vigtigste ting du skal lære din hund er at den skal holde sig fra ting, som ikke er dens legetøj, madskål og lignende. 

Hund træner

Sådan gør du

Hvis du gerne vil lære en hund at holde sig fra tingene, så gør man det som regel først med godbidder. Det er noget, som de fleste hunde er meget interesserede i at få fat i. Men man kan såmænd også gøre det med et bestemt stykke legetøj, som hunden er meget glad for. 

Man viser legetøjet eller godbidden til hunden og beder den simpelthen om at lade den være. Brug et bestemt ord eller en sætning, som du vil bruge fremover. Det kan for eksempel være ’lad den være’, ’leave it’ eller noget helt tredje. 

Til at starte med lader du kun hunden holde sig fra genstanden eller godbidden i et par sekunder af gangen, før du belønner den. Det kan du gøre med et lidt leg med legetøjet eller ved at give godbidden til hunden. Langsomt begynder du at øge den tid, som hunden skal lade genstanden være. 

Dette er en færdighed, som vil tage tid for hunden at lære i mange forskellige kontekster. Og det er desuden vigtigt, at du øver færdigheden med hunden med mange forskellige genstande. Ellers vil den ikke kunne generalisere øvelsen.

Kvinde træner sin hund

 

Hvilke ting skal du lære at holde den fra? 

Der er en del ting, som man som hundeejer ville være interesseret i, at hunde holdte sig. Det kan for eksempel være ens dyre undertøj – som en NORTIE INGEBORG BUNDLØS HIPSTER MED CAGE BACK – man gerne vil sørge for at hunden ikke går i. Sådanne ting kan ellers være meget fristende for en hund, da det er sjovt for den at ødelægge ting og hive det bløde stof fra hinanden. 

Men når du er ude at gå med hunden, så kan du også med fordel lære den at holde sig fra tingene. Det kan for eksempel være diverse affald, som I støder på, når I går på gaden. Eller det kan være pinde, som den meget gerne vil lege med, når den finder dem. 

Have your say