Finans

aftale

Du bruger internettet til alt – hvorfor ikke til lån?

y12

Der er ingen, der vil påstå, at internettet ikke er blevet en stor del af vores hverdag og vores liv. Vi tænker næppe over, hvor ofte og til hvor mange ting, vi bruger internettet. Men faktisk gennemsyrer det alt, også en masse offentlige institutioner og offentlige funktioner.

Rigtig mange af os kommunikerer for eksempel primært gennem sociale medier og gennem e-mail. Vi tjekker vores konto og overfører penge via online banksider. Vi tjekker vores skoleskemaer på internetportaler, læser nyheder online, og sådan kunne man blive ved. Men der er ét område, hvor vi stadig er meget skeptiske over for internettet.

Online lån er ikke farlige

Det er, når det kommer til lån. Det har aldrig været nemmere at tage et lån online, og alligevel er der rigtig mange, som værger sig ved det. Generelt har det med lån via nettet fået et rigtig dårligt ry, måske fordi det engang ikke var så sikkert.

penge

Men det er det nu. De fleste online låneudbydere tilbyder behandling via NemID, hvilket sikrer dine oplysninger og dit privatliv fuldstændig. Er du i tvivl om, hvorvidt en udbyder er til at stole på, så kan du lynhurtigt google siden og se anmeldelser af den. Og så er det let at finde informationer og vilkår, når du surfer online.

Forskellen på online lån og lån i din bank

Men hvad er så egentlig forskellen på at tage et lån i din bank og så at tage et lån via en online udbyder? Det grundlæggende koncept er helt det samme. Du låner et vidst beløb, får beløbet til rådighed, og skal så betale det tilbage inden for en vis tid og med en vis rente.

Men forskellen på lånene er primært ekspeditionsprocesserne. Mens det kan tage lang tid og kræve mange samtaler, at få lov til at låne i banken, så er det nemt og hurtigt at låne online. Her foregår det hele via en ansøgning, som udfyldes, og du har ofte pengene på kontoen inden for et døgns tid. Det skyldes især, at der sjældent kræves, at du stiller en sikkerhed.

Eksempler på online lån

Der findes mange forskellige typer af lån, som du kan finde online. Generelt går de fleste under den brede betegnelse, som vi kalder forbrugslån. Forbrugslån er kendetegnet ved at være et lån, som man tager til generelt forbrug frem for at man låner til noget specifikt.

Men under denne kategori findes der et væld af forskellige online lån. Her kunne man blandt andet nævne kviklån, sms-lån, turbolån og mikrolån. Alle er betegnelser for lidt mindre beløb, som du lynhurtigt får ind på kontoen og også betaler forholdsvist hurtigt tilbage.

Det skal du tænke over

Der er enormt mange fordele ved at tage et online lån og dermed udnytte endnu en af de potentialer, som internettet har. Det går hurtigt, det er nemt, og så behøver du ikke at kunne stille en økonomisk sikkerhed. Men der er selvfølgelig nogle ting, som du skal være opmærksom på.

Typisk vil der være en tendens til, at online lån har en lidt højere rente end dem, som tages i banken. Det skyldes at de online udbydere også skal have det hele til at løbe rundt. Tilbagebetalingstiden er også typisk en smule kortere.

studerende

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say