Finans

vaekst

Et kort oprids af kviklånenes popularitet i dag

y12

Mere end nogensinde før hører vi om, hvordan kviklån er blevet en af de mest populære måder at låne penge på i dag. Især sker det blandt de unge mennesker, men der er ingen tvivl om, at det er en generel tendens, som vi i dag ser i samfundet.

Men hvad har skabt den? Hvor kommer den fra? Og hvad betyder det overhovedet, når vi snakker om at tage kviklån? De spørgsmål, samt flere, får du svar på nedenfor!

Hvad er et kviklån lige?

Kviklån er egentligt et ret bredt begreb, men det dækker over noget meget simpelt – lån, der kommer kvikt, altså hurtigt.

Med kviklånene, så stiller man ikke sikkerhed, og de bliver udbetalt hurtigt i modsætning til traditionelle lån, som skal behandles langt mere.

Især er det populært i dag at kviklånene kan udfyldes utroligt hurtigt. Engang foregik dette med SMS, men i dag er det blevet mere populært at gøre det over internettet, da dette er sikrere og hurtigere.

euro

Nemt og bekvemt

Der er ingen tvivl om, at en af de allerstørste grunde til, at man rent faktisk tager et kviklån er, at det er en af de nemmeste måder at få penge i hånden på.

For hvad kunne være nemmere end at fylde en ansøgning ud på computeren eller telefonen, vente et par minutter og straks få svar? De fleste af låneudbyderne kan endda overføre pengene til din bankkonto på bare timer!

Mere end nogensinde før er dette altså det absolut hurtigste lån. Der er ingen lange ventetider og for dem, som skal bruge pengene hurtigt, så er det selvfølgelig en vigtig faktor.

Til forbruget

Og det er netop det med at bruge pengene hurtigt, som ofte går igen, når det kommer til kviklån. For meget af tiden er lånene så små, at man ikke kan købe noget stort som en bil eller lignende med dem. Nej, i stedet, så har de et andet formål.

For rigtigt mange mennesker derude kommer til at falde over et godt tilbud eller møde en uforudset udgift, som man lige pludseligt skal til at tage sig af. Det er nærmest bare en del af livet. Kviklånene er med til rent faktisk at facilitere, at disse ting kan blive købt på en anden måde end i dag.

Her behøver man ikke vente og håbe på, at tilbuddet stadig holder i næste uge. Og skulle der være en uforudset udgift, for eksempel et problem med telefonen eller computeren, så kan det være en let måde at finansiere det på, så man ikke skal bekymre sig.

lån

Klar og aggressiv markedsføring

Der er selvfølgelig mange populære grunde til, at man vælger kviklånene fra forbrugernes side. Men der er én grund, som du aldrig kommer til at høre meget om fra forbrugerne. Og det er markedsføringen.

For der kan slet ikke herske tvivl om, at de forskellige låneudbydere er utroligt gode til at markedsføre sig selv. Du kan finde dem på forskellige TV-kanaler, på hjemmesider, ja endda i radioen. Selv på YouTube kan der poppe en reklame for kviklån op.

Og netop her bliver man draget af de mange reklamer. De taler nemlig ofte til et eller andet, som mange af os alligevel står og gerne vil købe – en rejse eller noget elektronik eksempelvis. Så bliver det altså nemt at blive trukket ind af kviklånene, også selvom det måske ikke altid er den bedste idé!

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say