andre

varmepumpe til vinter

Her er det vigtigste, du skal vide om varmepumpen

y12

Vi guider dig her igennem de vigtigste informationer, som du skal vide om varmepumpen, således at du altid har kortene på hånden, når du skal købe en varmepumpe.

En varmepumpe er til dig, der gerne vil holde bedre styr på varmen. Hvis du pønser på at få en god løsning med varmepumpe, som eventuelt kan kombineres med solceller og solvarme, er det en god ide, at du hiver fat i en erfaren installatør. På den måde får du en god løsning på lige præcis dét, du søger efter.

God til alle boligtyper

Når det kommer til alle boliger, kan de udnytte en løsning med varmepumpen. Så er det sådan set lige meget, om du vælger en løsning med jordvarme, eller om du vælger noget, der er luft til vand-orienteret. Der er dog én forudsætning, som du skal tage højde for. Det er, at der skal findes et vandbåret varmesystem med gulvvarme og/eller radiatorer, som kan levere varmen til boligen med en temperatur på max 55 grader, når der er allerkoldest.

hygge

Det er op til dig, hvilken løsning du skal vælge. Det hele beror groft sagt på, hvordan de fysiske forhold er. Det kan blandt andet have noget at gøre med, hvorvidt der er plads til nedgravning af jordslanger eller ej. De konkrete økonomiske forhold spiller også en rolle. Det vil sige, hvordan investeringens størrelse er, og hvor lang tid der går, før anlægget har tjent sig selv ind og så videre.
Husk også de praktiske forhold

Det er vigtigt, du husker de praktiske forhold. Det er for eksempel sådan, at der skal være en luft til vand-varmepumpe, som skal placeres uden for huset. Der skal også tages hensyn til, hvordan lydniveauet er i forhold til afstand til naboer. Læg dertil også, at det er vigtigt med bryggers eller fyrrum til jordanlægget og så videre.

Dimensionering af anlægget

Det er afgørende, at dimensionerne spiller, når du bruger varmepumpeanlægget. Det skal være stort nok til, at der kan være tilpas nok mængde varmt vand. På den måde sikrer du, at alle i husstanden eksempelvis kan komme i bad om morgenen. Når du har at gøre med jordvarmeanlæg, er det helt afgørende, at der er lavet de rigtige beregninger i forhold til tilstrækkeligt antal meter, der skal bruges til jordslanger til nedgravning.

Ikke kun prisen, det handler om

Det er ikke kun indkøbsprisen, som du skal kigge på, når du køber en varmepumpe. Det er vigtigt, du lægger fokus på det samlede regnskab. Prisen på varmepumpen kan variere meget. Hvis du går efter en Coolix varmepumpe, så skal du kigge dig godt omkring, inden du køber en. Der er ofte mange kampagner at finde hos Energistyrelsen, som kører på tilskud til godkendte varmepumper. Det er vigtigt, du holder øjne og ører åbne. På den måde sikrer du, at du ikke går glip af et statstilskud til varmepumpen. Det er vigtigt, at bare fordi din nabo har haft en god oplevelse med en varmepumpe, betyder det ikke, at du får en god oplevelse med en varmepumpe. Der er forskellige forhold, som altid vil gøre sig gældende.

Gå efter Coolix varmepumper

Et godt råd fra os til dig vil være, at du går efter at købe varmepumper fra Coolix. Levetiden og kvaliteten er ikke altid lige imponerende, men den lave indkøbspris er meget tiltrækkende. Læs mere om Coolix varmepumper ved at klikke her.

indretning

 

Have your say