andre

bygning

Investér i dit hjem – det betaler sig

y12

Der er som regel altid noget, der kan forbedres eller renoveres, når du køber et hus. Selv om der i dag bygges rigtig mange nye huse, så er der også mange ældre boliger fra 60erne og 70erne på markedet. Drømmer du om at skabe de perfekte rammer om din familie og jeres liv i et hus fra den periode, vil det uden tvivl komme til at koste en renovering og istandsættelse af både køkken, badeværelse og måske endda også resten af huset.

Hvor skal du starte?

Selvom det kan være fristende at rive det hele fra hinanden og starte på en gang i det øjeblik, I flytter ind, så er det sjældent den rigtige løsning på noget som helst. I stedet kan det være en stor fordel at lægge en plan, så I kan flytte ind og skabe jer en base, der skal være jeres hjem, mens resten af huset istandsættes. Især i familier med børn er det rigtig vigtigt, at der er rolige rammer som de små kan trække sig tilbage til, hvis det hele bliver for overvældende.

maler

Langt de fleste lægger ud med de rum, der har en praktisk funktion, både fordi det ofte er de mest omfattende projekter, men også fordi der her er penge at spare. I køkkenet kan de rette hvidevarer være en stor forbedring på elregningen, mens vandregningen vil prise sig lykkelig, når der sættes i stand på badeværelset.

Læg et budget

Hvad enten det er hele huset eller kun dele af det, der skal renoveres, så er det altid en god ide at lægge et grundigt budget, inden I går i gang. På den måde får I et realistisk indblik i, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der måske skal findes en billigere løsning på.

Også i denne sammenhæng er det vigtigt, at der er de funktionelle rum, der får en overhaling til at begynde med, fordi det er her, det kan blive svært at finde andre og mere økonomiske løsninger. I køkkenet og badeværelset er der ofte mere af indretningen og valgene, der er baseret på funktionalitet og ikke blot æstetik, hvorfor det er bedre at lægge en større del at budgettet her.

Pas på uforudsete udgifter

Selv om der er lagt et budget, hvor alt er indberegnet, og pengene er fordelt på den mest hensigtsmæssige måde, så kan der let opstå uforudsete udgifter i forbindelse med en renovering. Faktisk er det sjældent, at tingene ikke ender med at være dyrere end først beregnet.

Er der steder, hvor I ikke føler det er muligt at skrue ned for udgifterne, kan det være nødvendigt at undersøge muligheden for at optage et forbrugslån for at dække de ekstra udgifter. I den sammenhæng kan en forbrugslån oversigt give jer at overblik over de muligheder, I har for at finansiere de uforudsete udgifter, efterhånden som de opstår.

Det er naturligvis ikke en optimal løsning, men det kan være en nødvendighed, hvis I står midt i et projekt, der ikke kan færdiggøres uden en ekstra økonomisk indsprøjtning. Vær dog altid opmærksom på at læse lånetilbuddet igennem, inden du underskriver eller godkender noget – på den måde sikrer du dig mod ubehagelige overraskelser.

 

Have your say