andre

familie

Hverdagen begynder at virke bekendt igen

y12

Mange af os føler måske ikke helt, vi har fået den sommer eller det forår, vi lige havde ventet eller håbet på. Derfor kan det virke helt uoverskueligt, at vi skal til i gang med den store kollektive hverdag igen.

For nu er sommeren slut. Anden bølge virker ikke så sandsynlig og forhåbentlig, skal vi ikke til at lukke ned igen. Så vi kan godt alle sammen begynde at vænne os til hverdagen.

Selvom den ser en smule anderledes ud, er der noget, der aldrig rigtig ændrer sig.

Børn og arbejde – og hverdagsrytmen

Børnenes hverdag på skolen har sikker ændret sig, din hverdag på jobbet har sikkert også ændret sig. Men at I skal op om morgenen, spise morgenmad og forsøge at komme i gang med dagen og ugen, det er stadig det samme.

Det er stadig – for langt de fleste – det samme job, den samme skole osv. Vi er blevet meget, meget mere opmærksomme på den personlige hygiejne. Vi er blevet utrolig glade for håndsprit.

Men morgenkaffen smager som den plejer, morgenmaden er den samme. Fodboldtræningen ligger, hvor den plejer, og generelt begynder hverdagen at ligne noget, vi kender.

For nogen er hverdagen noget de på en eller anden måde kan udskyde, men er der børn, som skal op. Er der skoleopgaver, der skal laves, er det umuligt ikke at blive ramt at hverdagens hammer lige så snart, vi træder ind i den nye årstid.

familie

Opskrifter og den vante madlavning

Ved at møde hverdagen i stedet for at gemme sig for den, bliver den også meget nemmere at håndtere.

Så det kunne være, du skal genfinde nogle af de hverdagstricks, du kender. Det kunne jo være nogle gode, nemme opskrifter, der sparer dig noget tid i køkkenet.

Maden skal jo laves, og take-away kan man ikke spise hver dag. Så find nogle af de gamle opskrifter frem – selvfølgelig kan de piftes lidt op.

Prøv også at finde tid til at spise sammen alle sammen, bare nogle gange om ugen. Det hjælper alle sammen til at finde en god hverdagsrytme hurtigt.

Vi er sammen om hverdagen, vi er ikke alene om den. For nogle har der ikke været meget ændring på, hvordan deres liv har forløbet over sommeren.

Det er ikke alle, der har været så heldige at kunne tage ferie. Men vi er alle tilbage til den store kollektive hverdag igen nu. Det kan ofte hjælpe lidt, at vi er fælles om hverdagen, når rutinerne virker sure.

De små afhop fra rutinen

Noget andet, der kan hjælpe på en sur rutine, er de små afhop.

Det kunne være en god film, serie eller noget nyt musik, du ikke lige kendte. De små afhop kan være med til at give frisk liv til din situation.

Det er de små ting, der betyder noget. Så at du lige får sat noget tid af til rigtig at slappe af kan gøre hele udfaldet.

Det kunne også være gratisporno, der kan sparke lidt liv i den daglige rutine. Så kan frække videoer give inspiration til sexlivet.

Der er mange små ting, der kan være med til at gøre det helt store udfald. Så fortvivl ikke, vi går alle en god hverdag i møde.

Have your say