Business

vaerktoej

Hvad er en autorisation, og en autoriseret elinstallatør/elektriker? Bliv klogere på dette her

y12

Du har sikkert hørt om begrebet autorisation. Både indenfor sundhedsvæsenet (det skriver vi ikke om her) og teknikerfag så som VVS og elinstallatør. En autorisation indenfor VVS og el installatør næsten præcist samme, det er bare to forskellige opgaver de arbejder med, VVS; Vandinstallationer Elinstallatør; Elinstallationer. Begge er opgaver indenfor byggeri som skal kontrolleres enligt installatørloven og kun må udføres af en autoriseret elinstallatør eller VVS-virksomhed. Dette for at kontrollere at arbejdet bliver udført korrekt, for at undgå skader på mennesker og bygninger.

 

En autoriseret elinstallatør er en person ligesom en VVS-installatør, der opfylder betingelserne i Installatørloven. Denne skal være uddannet elektriker samt have en overbygningsuddannelse som elinstallatør og som minimum have 2 års praktisk erfaring som enten elektriker eller som elinstallatør.

For at en virksomhed lovligt må kalde sig autoriseret elinstallatørvirksomhed og lovligt udføre el arbejde der kræver autorisation, skal der være en autoriseret elinstallatør ansat, til at udføre kvalitetssikring på el opgaver der bliver udført i firmaet. Du kan nemt finde ud af om en elektriker er autoriseret på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Strammere lovgivning

I dag er lovgivningen blevet strammet meget for elinstallatørvirksomheder kvalitetssikringssystemet skal indeholde information om indkøb, medarbejderkvalifikationer, uddannelsesplaner, herunder skal alle medarbejdere i firmaet, deltage i lovpligtige årlige kurser, dokumentstyring, slutkontrol osv. Dette mere avancerede kvalitetssikringssystem er derfor med til at påvirke elektriker priserne i hele Danmark. Hvis du vil læse mere om en autoriseret elinstallatør virksomhed så kan i læse om Norh Entreprise som er en autoriseret elektriker i København. Læs mere her. 

 

Have your say