andre

Søskende

Sådan kan du gøre dit hjem hyggeligt for både børn og hunde

y12

Når der er både børn og dyr i hjemmet, handler det om at gøre hjemmet hyggeligt for både børn og dyr – men hvordan gør man det?

Først og fremmest bør du sikre dig, at dine børn ved, hvordan de skal håndtere husets dyr. Og det er ikke altid lige let, især ikke i børnenes første år.

Men når børnene bliver bare en smule ældre, kan hunden helt sikkert blive en trofast ven, som de kan have det sjovt med. 

Hund_tæppe_skov

Hunde og børn kan sagtens lege med det samme – og med hinanden

Børn kan sagtens lege med hunde, og de kan faktisk lære en hel del af det. Det er nemlig ganske sundt for et barn at have daglig kontakt til dyr. Det giver en fornemmelse af ansvar. 

Herudover kan børn og hunde sagtens lege med det samme legetøj. Dette kan for eksempel være bamser eller bolde. 

Derved skal du ikke altid tænke over at købe to sæt legetøj – et til hunden og et til børnene. 

Sådan indretter du hjemmet, så det er sikkert for alle

Udover at børn og hunde skal kunne lege og have det hyggeligt, skal de også være sikre. Det er netop derfor, at du både børnesikrer dit hus, inden der kommer børn, og inden du får en hundehvalp. Men hvad vil det så sige? 

Det handler for eksempel om at fjerne skarpe ting, medicin, ledninger, mad og så videre fra både hunde- og børnehøjde. 

Herudover kan du med fordel sikre dine stikkontakter. Det er hverken sjovt for børn, hunde eller voksne at komme i uheldig kontakt med en stikkontakt. 

Når det kommer til indretningen, synes de fleste børn og hunde faktisk, at det samme er hyggeligt. Det kan for eksempel være huler, som I kan lave i hjemmet. En mere avanceret hule kan være et telt eller en tipi til indendørs brug. 

Vidste du for eksempel, at du kan få en tipi hund? En tipi til hunden kan bruges til at slappe af i, hvis hunden skal have en lille lur. Herudover kan tipien bruges til at opbevare hundes legetøj i. Sidst, men ikke mindst vil børnene også synes, at det er super sjovt og hyggeligt at have en tipi til hunden inde i huset.

hund_og_familie

Har I ikke fået en hund endnu? Og er I klar?

Inden du køber en tipi hund, skal du jo have en hund. Så hvis I ikke har en firbenet ven i familien endnu, kan du blive klogere her. 

For hvad skal du egentligt overveje, inden du anskaffer en hund, når du har børn i hjemmet?

Først og fremmest bør du tænke over, om børnene er klar til at hjælpe med at tage ansvar for hunden. Er de gamle nok til at passe på den? Til at fodre den? Eller til at lufte den? Dette er alle essentielle spørgsmål, som du bør stille dig selv – og dine børn. 

Hvis både børnene og du mener, at det er en god idé, kan I sammen kigge på de mange forskellige hunderacer, der findes.

Have your say