andre

Hjerte i busk

Sådan får du din drømmehave

y12

Er drømmehaven indtil videre bare en drøm? du har sikkert allerede en forestilling om, hvordan din drømmehave skal se ud, men det er ikke lige så enkelt som bare det. Der er nemlig mange overvejelser, som du kan gøre dig, når du skal i gang med projekt drømmehave. Hvis du går og drømmer om, at få din drømmehave, men er i tvivl om, hvor du skal begynde, så kan du her læse og lærer meget mere om, hvad du skal overveje, før du går i gang. Der er vigtigt, at du har den rette planlægning på plads, så du kan få alt, hvad du ønsker med og så du ikke lige pludselig skal ændre på et projekt eller starte forfra.

hånd planter og jord

Hvad vil du gerne bruge din have til

Uanset om du er typen, som elsker at gå og nusse i din have, om du ønsker din have skal være et fristed for dig, dine gæster, børn og måske endda også hunde eller om du vil have en flot og prangende have, som kræver et minimum af arbejde. Så er det først og fremmest en god idé, at få klarlagt, hvad du vil bruge din have til. Skal det være en grøn oase, fyldt med afslapning, ønsker du et sted, hvor du kan underholde dine gæster, skal den være farverig og frodig eller ønsker du en have, hvor du kan hente friske forsyninger, som bær, kartofler og meget mere? Det ene behøver nødvendigvis ikke, at udelukke det andet, men det er rart, at få fastlagt omdrejningspunktet for din have.

stier blomster og træer

Få styr på de sidste detaljer

Når du har fået den grundlæggende idé på plads, så er det her du kan begynde at overveje, hvilke elementer der ville komplementere din drømme bedst. Tænk i de store baner først, som for eksempel, hvilke havemøbler der passer bedst til haven, idéen og behovet. Vil du have en dam, en pool eller andre eksklusive elementer i din have? Og så er det en god idé, at se på, hvilken terrasse der ville passe godt ind i haven. Efter de store elementer er på plads, kan du begynde at overveje de store detaljer som stierne i haven, hvad skal de være lavet af? Skal have prydes med træer, buske og blomster – i så fald hvilke? og hvad med stakit eller hegn? Dernæst er det, de helt små detaljer, som du skal have i kikkerten. Skal du have et plantebord, hvilken farve hynder skal du bruge, hvad med krukker, parasoller eller krukker? Alt dette er med til at binde haven sammen og skabe personlighed.

Have your say