andre

hund spiser

Sådan gør du dit hjem et rarere sted at være for dit kæledyr

y12

Er du en stolt kæledyrsejer? Uanset om du er til hund, kat, marsvin eller slange, så handler det om at gøre sit hjem så kæledyrsvenligt som muligt. Og det kan se lidt forskelligt ud for dig, alt afhængigt af hvor henne i dyreriget dit kæledyr kommer fra. 

Læs mere her for at se, hvordan du bedste muligt kan gøre dit hjem til et sted, hvor det er rart at være for dit kæledyr. 

rød kat

Hvilke bo forhold?

Hvilke bo forhold er meget gode for dit kæledyr, for at det rigtig kan trives? Du ved måske allerede en lille smule om, hvordan dit kæledyr skal passes. Men ved du også det hele?

Det er en god ide at spørge nede i en dyreforretning eller eventuel en dyrelæge om, hvordan du kan sørge for at gøre dit kæledyrs eget private hjem til et rigtig lækkert sted for det at være. De ved sikkert en hel del, som du ikke anede noget om. 

Du kan også prøve at spørge inde for forskellige forums fra folk, som lige som dig ejer en hund eller måske et marsvin. Selvom de ikke på sin vis er ’professionelle’ indenfor emnet, så kan de alligevel fortælle dig, hvad det er der virker for dem – og hvad lige præcis deres kæledyr synes er rart. Det kan om alt andet fungere som inspiration til dig. 

Legetøjet

Dit kæledyrs skal have noget at underholde sig med, når du ikke er der. Alle kæledyr har brug for at blive stimuleret på den ene eller anden måde, for at det rigtig kan trives. Og legetøj er derfor det bedste at give den. 

Det kan være lidt svært at finde frem til det helt rette legetøj lige netop for dit kæledyr. En kat kan nemlig synes, at fjer er rigtig sjove, imens en anden synes, at det er lange snore, der er lige sagen. Det handler om at prøve sig frem med nogle forskellige ting for at se, hvad der virker bedst for dit kæledyr.

Det behøver ikke at være så dyrt, og meget af legetøjet kan man lave hjemme med enkle redskaber. Men hvis du gerne vil ofre lidt penge, så kan du også købe dem noget rigtig luksuslegetøj. Se på fridayblack.dk hvornår det er en god ide at gå ud og købe sådan noget. 

marsvin

Noget godt dyrefoder

Til sidst er det meget vigtigt, at du sørger for at dit kæledyr får den rette føde. Det gælder både om at finde noget føde, som passer til dens race, men på sin vis også sin alder. 

En gammel hund skal for eksempel ikke have de samme mængder vitaminer som en ung hundehvalp skal have det. Tværtimod skal ældre hunde ofte have fedtfattig føde, fordi de har det med at røre sig meget mindre, jo ældre de bliver.

Have your say