andre

Indretning er populært

Lad din boliginspiration inspireres af tidligere tider

y12

Vi har på det seneste set stadig flere danskere blive interesserede i boligindretning. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man skal stole på de lokale tømmerhandler såvel som den danske sendeflade, der i øjeblikket er fyldt med indretningsprogrammer. Ofte rækker det dog kun til en fascination af det, der i øjeblikket er moderigtigt og fylder de rigtige indretningsmagasiner. Det er ærgerligt, for der er så mange andre muligheder, når det kommer til indretning.

 Lad dig inspirere af gamle dage

Alternativ inspiration

Du kan for eksempel lade dig inspirere af tidligere tiders indretning og derved gøre dit hjem til en lille hyggelig tidslomme. Det kan der være mange gode grunde til at gøre. Først og fremmest er det, som nævnt, bare enormt hyggeligt at kunne drømme sig tilbage til en tid før sin egen på den måde. Derudover er du også helt sikker på at få en klar og konsistent stemning og stil i hele din boligindretning. Alt dette får du i øvrigt for langt billigere penge, end hvis du konstant skulle købe det nyeste og mest moderigtige. Indretning inspireret af tidligere tider er altså både billigere og mere langlivet.

Hvordan indretter man gammeldags?

Der er altså utvivlsomt mange fordele ved det, man hvordan udlever man det så i praksis. Til at starte med må man nok erkende, at det næppe går lige så hurtigt, som hvis man kunne købe alting i den nærmeste møbelbutik. I stedet bør du konsultere film, magasiner og andet fra den æra, du har forelsket dig i. På den måde får du hurtigt en sans for, hvad der passer ind, og hvad der bestemt ikke gør. Derved vil du også finde ud af, at noget af det solgte i møbelbutikkerne stadig passer fint ind. Det kunne for eksempel være et godt egetræsbord.

Egetræsbord

Egetræsbordet og andre alment gyldige møbler

Kigger du i film og magasiner fra tidligere tider, vil du altså hurtigt opdage, at et smukt og langtidsholdbart egetræsbord altid har være populært. Derfor har det selvfølgelig også fortjent sin plads i dit hjem. Et egetræsbord er altså i kraft af sin stilistiske alsidighed og gode holdbarhed altid et godt valg. Jo længere tilbage i tiden, du henter din inspiration, jo bedre et valg er et rustikt og naturligt egetræsbord. 

Hvis der er én måde, hvorpå moderne indretning særligt skiller sig ud er det nemlig i brugen af plast. Hvor plastik i dag er en uløselig del af vores hverdag, var det knap nok opfundet for bare 100 år siden for ikke at tale om dets rolle i boligindretning. Selvom du nok ikke helt kan rydde en moderne bolig for plast, er du godt på vej ved at vælge et smukt og naturligt egetræsbord. Hvis du gør det samme for andre lignende møbler, er du godt på vej til et hyggeligt og stilsikkert hjem inspireret af tidligere tider.

 

Have your say