andre

kvinde

Går du og keder dig?: 3 ideer til ting som du kan bruge tiden på

y12

Livet går sjældent, som man har planlagt det, og derfor kan man til tider godt befinde sig i en situation, hvor ens planer er blevet aflyst, hvormed man efterladt til selv at skulle udfylde tiden med noget. Det kan dog godt være lidt svært at finde på en ny hobby eller bare en enkelt aktivitet, hvis man er vant til at have fuld fart på hverdagen.

Derfor får du her en mini-guide, som kan hjælpe dig til at udfylde tiden – uanset om det bare er en enkelt dag eller flere uger, som du har brug for at få fyldt ud. Læs derfor med herunder og bliv inspireret til at begynde på en ny hobby eller måske bare til at få styr på nogle af de småting, som du alligevel skal have ordnet på et tidspunkt.

1. Få styr på årets fødselsdagsgaver

Denne aktivitet er super god, hvis du sidder og overhovedet ikke ved, hvad du skal give dig til. Uanset hvor langsomt det føles, så går tiden altså stadig, og på et tidspunkt har enten du selv eller en du kender fødselsdag. I stedet for at skulle finde på en ønskeseddel eller en gaveide i sidste øjeblik, hvorfor så ikke bruge den fritid, som du har lige nu, til at finde på nogle gaveideer?

Du kan enten lave en liste med dine egne ønsker, eller du kan nedskrive familiemedlemmer og venner og så finde på, hvilke gaver du vil give til dem, når det bliver tid til deres fødselsdag. På den måde skal du ikke finde på en gave lige inden begivenheden, men kan i stedet gennemtænke dit køb.

krydsord

2. Få et større ordforråd med krydsord

Denne lille hobby kan bruges både, når du har en enkelt time at slå ihjel, eller hvis du keder dig over en længere periode. Ikke nok med at det er en hobby, som ikke kræver andet end et ark med krydsord og en blyant, så er det også en hobby, som du lærer noget af. Man får nemlig et større ordforråd, da man ofte vil støde på nye ord, som man ikke kendte i forvejen.

De nye ord kan dog også gøre krydsord temmelig svære, da man sjældent kan gætte et ord, som man ikke kender. Heldigvis findes der sider på nettet, hvor man kan slå ord op specifikt til krydsord. Hvis du f.eks. døjer med at finde et ”derfor” synonym, så slår du blot ordet ”derfor” op inde på siden eller i en krydsordsbog, hvorefter du vil blive præsenteret for de mulige synonymer til ordet.

3. Bliv mere fingernem med en kreativ hobby

Mange tror, at kreativitet er noget, som er medfødt, men det er faktisk en egenskab, som man sagtens kan tillære sig, hvis man har tiden og lysten til det. Så hvis du alligevel mangler noget at få tiden til at gå med, hvorfor så ikke prøve at give dig i kast med en af de mange forskellige former for kreative hobbyer.

Du kan f.eks. prøve at finde din indre Picasso frem ved at prøve at male, eller du kan sætte blyant til papir og prøve at tegne. Du kan også finde strikkepindene frem og så øve dig i at kreere grydelapper eller vaskeklude. Mulighederne er mange, så det er bare med at finde den kreative hobby, som passer dig bedst.

Have your say