Familie

familie_penge_finans_gravid

Forbered dig på uventede udgifter, når der kommer børn i familien

y12

Det er en fantastisk oplevelse og en stor milepæl, når familien udvides med et eller flere børn. Det er den største gave man kan få, men desværre hører der også en række mindre fantastiske ting med, når man får et barn.

Der er visse praktiske og økonomiske faktorer, man bliver nødt til at forholde sig til, når man skal have et barn. Det er nemlig dyrt at få børn, og man kan derfor lige så godt forberede sig i god tid på, at der kommer uventede udgifter i fremtiden som følge af familieudvidelsen. Der findes dog forskellige måder, du kan forberede dig på disse udgifter og minimere dem mest muligt.

Hav styr på din økonomi, inden du får et barn

Man kan selvfølgelig ikke altid styre, hvornår man ender med at få et barn. For nogle er det planlagt til punkt og prikke, mens det sker pludseligt og uventet for andre. Lige meget hvilken situation du står i, er det dog altid godt at have styr på sin økonomi, inden dit barn kommer til verden.

Når dit barn bliver født, vil du nemlig have travlt med tusinde andre ting, og det skal jo helst være nærvær med dit barn som er din førsteprioritet. Gør derfor dig selv en tjeneste og dan dig et overblik over din økonomi, inden dit barn bliver født.

familie_penge_finans_gravid

Hvis du har en stabil indtægt, er der måske ikke så meget at bekymre sig om, men derfor kan det alligevel være rart at have lagt lidt penge til side, hvis nu der skulle komme uventede eller større udgifter i forbindelse med dit barn. Hvis din økonomi er mere svingende, kan det være en god ide at begynde at lægge penge til side i god tid, så du er dækket ind økonomisk i fremtiden.

Undersøg dine muligheder, hvis du er i pengenød

Hvis du står i den situation, at du skal have et barn, og økonomien halter, er der heldigvis en række muligheder. Det kan være utroligt stressende at skulle tænke over penge, når man i forvejen skal have et barn, men du kan heldigvis finde nogle fine løsninger på den slags problemer.

En mulighed kunne f.eks. være at låne lidt penge af dine forældre, hvis du har mulighed for det. Hvis dine forældre har pengene, vil de sikkert gerne låne dig lidt, så længe de får dem tilbage inden for en vis tidsramme. Hvis du ikke har mulighed for dette, kan du også overveje at tage et rentefrit lån. Her får du muligheden for at tage et lån, hvor der ikke er renter på i en vis periode. Hvis du derfor ved, at du kommer til at have en stabil indtægt igen indenfor den nærmeste fremtid, kan det give fin mening at tage et rentefrit lån.

familie_penge_finans_

Tænk over, hvad du skal bruge til dit barn

Det kan også hjælpe på udgifterne, hvis du tænker i god tid over, hvad du skal bruge til dit barn. På den måde, har du nemlig mere tid til at researche og finde billige løsninger. Det kan f.eks. være, at du kan nå at finde en billig barnevogn eller krybbe på Den Blå Avis, hvis du sætter tid af til at undersøge det. Hvis du begynder at planlægge og skrive de ting ned, du skal bruge til dit barn, kan du måske også bedre danne dig et overblik over de ting, du mangler, og hvad det vil komme til at koste dig.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say