Fritid & Hobby

nyhavn

Hold sommerferie i Danmark

y12

Det er egentlig en skam at rejse væk fra Danmark, når det er allerskønnest, nemlig om sommeren. Det er jo netop om sommeren, at vores lille mangfoldige land viser sig fra sin allersmukkeste side. Hvis du altid rejser væk om sommeren, så går du glip af mange dejlige sommeroplevelser herhjemme.

Hvis du lægger din primære ferie i Danmark, så kan du jo rejse alle mulige andre steder hen på andre tidspunkter af året.

strandsand

Det lille alsidige land

Vores lille perle af et hjemland byder på mange forskellige landskaber, byer og så videre. Der skal nok være flere steder i Danmark, som du aldrig har besøgt.

Inden for vores grænser kan du for eksempel opleve:

  • København, Aarhus eller Aalborg
  • Alle dele af Jylland
  • Hele Fyn
  • De mange små øer
  • Bornholm

De nævnte steder er alle meget forskellige og er bestemt et besøg værd. Prøv kræfter med den danske natur, eller tag på “storby”ferie – det behøver du ikke at tage udenlands for at opleve. Udforsk dit eget land.

Er det dyrt at holde ferie i Danmark?

Der kan svares både ja og nej til spørgsmålet om, hvorvidt det er dyrt at holde ferie i Danmark. Det kommer i høj grad an på, hvor i Danmark du holder ferie, og hvordan du bor.

Typisk vil du dog spare flybilletten, så alene af den grund er det i hvert fald billigere. Hvis du lægger din ferie et sted, som ligger langt væk fra der, hvor du bor, så skal du jo regne med en form for transport. Om du cykler, kører i bil, med bus eller tog –det spiller ind på den samlede pris for ferien.

Der ligger også store forskelle, når det kommer til, hvordan du bor. Tjekker du ind på en campingplads, et bed and breakfast, et vandrehjem eller et hotel? Det har selvfølgelig indflydelse på, hvor høj regningen bliver.

Der ligger også forskelle i forhold til, om du tit går ud at spise, eller du laver maden selv. Tager du på en masse ture, eller nyder du bare lokalsamfundet?

Du kan holde både et low og et high budget, når du holder ferie herhjemme. Alt er muligt, og du sammensætter selv de puslespilsbrikker, som du har at gøre med.

båd

Lån til din ferie

Hvis dit feriebudget er lidt stramt, så kan du enten vælge at holde en ferie på lavt blus, eller du kan vælge at låne nogle penge og så være i stand til at skrue lidt op for ferieblusset.

Du skal selvfølgelig se dig godt for, hvis du skal låne nogle penge at holde ferie for. Det er skønt at kunne slå lidt ud med armene, når du holder ferie, men du bør selvfølgelig ikke låne mere, end du har råd til at betale tilbage, når ferien er forbi. Ellers kan det blive alt for dyrt i renter.

Hvis du holder dig det for øje, så kan et lille ferielån sagtens være en god løsning. Så kommer du på ferie, og du kan stille og roligt betale det lånte beløb tilbage efterfølgende.


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say