andre

Kæde_om_bog_og_computer

Få styr på din digitale sundhed og sikkerhed

y12

Har du allerede styr på din sundhed, altså på den krop, du bevæger dig rundt med? Frygter du ikke længere den coronavirus, som har spredt sig over hele vores samfund.

Jamen så er der måske på tide at flytte den frygt et andet sted hen, hvor den kan være mere produktiv og komme dig bedre til gavn. Det kunne jo være din digitale sundhed, altså frygten for en virus, en digitale smittefare.

Det er alle, der kan blive ramt af en virus. For en spreder af virus er der nemlig penge eller andet udbytte at hente hos os alle sammen. Så den digitale sikkerhed er også aldeles vigtig.

Digital_virkelighed

Virus rammer stadig digitalt

Det kan føles, som om vi lige har overstået virus, så nu kan vi slappe af. Men sådan hører livet sjældent sammen. Når noget forsvinder, er der bare noget andet, der kan være en skade for dig.

Så er det og sådan vil det formentlig altid være. For vi er, som vores computere, sårbare overfor udestående fare, der vil os det ondt. Altså skal vi være på vagt for ikke at forfalde til f.eks. virus.

Sådan er det også, selvom vi måske vælger at opdele verden i en digital og en fysisk eller analog. Begge steder er udsatte for fare, der potentielt kan have en meget skadelig betydning for vores liv.

Virus på computeren kan have en betydning for vores computers overlevelse, for vores økonomi eller for noget helt tredje. 

Den helt store forskel på de to slags virus er, at den ene er menneskeskabt og derfor oftest har en intention en hensigt. Den anden er oftest ikke menneskeskabt og har altså ikke umiddelbart en menneskelig hensigt eller intention.

Antivirus er vigtigere end før

Antivirus er hovedordet i denne snak om computervirus, for antivirus er anti-virus. Den holder virus borte og sikrer vores digitale sikkerhed. Den kan være at sammenligne med en vaccine, der skal bremse virus.

Vi har over de seneste år set et større omfang af digitale virus en før. Det kan have økonomiske interesse, men store politiske interesse. Det er f.eks. med de kendte hackerangreb, der har til formål at svække eller forvirre, som under det amerikanske valg.

Derfor er det altså absolut nødvendigt at have sin antivirus på plads, så det ikke er dig der skal grave dybt i pengepungen. Det kan være dyrt at få din software op at køre igen.

Det kan også være dyrt at få din data tilbage. Derfor skal du overveje et antivirusprogram fra AVG.

Mundbind

 

Ingen grund til at nedprioritere faren

Selvom du nok ikke står til at opleve et hackerangreb fra en russisk specialstyrke, må du ikke nedprioritere din egen sikkerhed. For det kan være feriebillederne. 

Det kan være spil, tekste, opgaver, arbejde, det kan være alt muligt, der har værdi for dig, som derfor kan udnyttes. 

Det gode ved et antivirusprogram er, at det sikrer din sikkerhed og rettighed til at have billeder, spil og anden data, uden at andre skal have lov at stjæle det.

Have your say