andre

Coronavirus

Beskyt dig og familien mod virus derhjemme

y12

Ingen af os ønsker at skulle møde en virus og blive smittet. Især ønsker vi, at vores egen krop og vores familie ikke bliver smittet. Det kan vi tage nogle forbehold for, som er meget fornuftige. 

Ved at gøre os bevidst om, hvordan vi kan undgå virus, bliver hverdagen noget lettere. Og ved at passe på og bruge vores sunde fornuft, bliver hverdagen mere tryg at gebærde sig i.

Generelt er det de samme råd, det gælder, om det er corona- eller computervirus. Vi skal være forsigtige og tænke os om, så skal vi nok kunne holde virus væk.

Computervirus

Computer- og menneskevirus

Om det er dig eller din computer, der får virus, er selvfølgelig ikke det samme. Vi vil langt hellere ofre vores computer end os selv eller et familiemedlem.

Men det betyder ikke, at en computervirus ikke skal taget ved hornene og helst ikke forekomme. Den er nemlig, ligesom en menneskevirus, ødelæggende, når den først får ordentlig fat. 

En anden vigtig forskel mellem computer- og menneskevirus er, at menneskevirus ikke er menneskeskabte – i hver fald ikke intentionelt – men det er computervirus.

Der er mennesker, som har set en måde, hvorpå de kan tjene penge på din ulykke. Ved at lave en virus, du på den ene eller anden måde modtager. Der kan dog også være andre årsager til, at din computer bliver hacket. Fælles for dem er, at de ikke er gode interesser for dig og din computer.

Menneskevirus er lidt sværere at kortlægge. Det er muligt at fremstille virus intentionelt af mennesker, som nogle mener er tilfældet med corona. Men oftest er virus som corona, noget der kommer fra dyr, planter eller nye bakterier udfundet ved radikal ændring af naturresourcer, f.eks. fældning af regnskov.

Mundbind

Jeres computere kræver den bedste beskyttelse

Selvom virus opstår forskelligt, om den er rettet mod mennesker eller elektronik, siger det sig selv, at den er uønsket. Så hvordan sikrer i jer?

I forhold til coronavirus må vi meget simpelt sikre os ved at følge sundhedsstyrelsens retningslinjer. Husk at hold afstand. Husk at nyse i ærmet, så I ikke smitter andre. Husk at spritte af. Husk at vaske dit tøj på høje grader, hvis du er nervøs for, om du har været i kontakt med smitte.

Sådanne foranstaltninger kan hjælpe ikke kun dig og din familie med os alle sammen med at blive smittefri. Og faktisk er noget lignede tilfældet med computervirus.

Hvis vi installerer et antivirusprogram, gør vi vores egen færden bedre på nettet, men vi gør det faktisk også bedre for alle andre. Vi gør det nemlig sværere og mindre attraktivt at lave virus.

Hvis du vil læse mere om antivirusprogrammer, kan du læse en Norton 360 anmeldelse

Sammen kan vi komme begge virus til livs. Så få styr på din families digitale og fysiske sundhed.

Have your say