Finans

festival

Alle dine venner skal på festival, men du er flad – hvad gør du?

y12

Den danske sommer er fantastisk, og det er den faktisk uanset vejret. Hvordan kan en sommer være fantastisk selvom det er dårligt vejr, spørg du måske. Det er fordi vi i Danmark har et hav af festivaler, og de er alle sammen sjove.

Den danske sommer er festivalsommer, og hvis du ikke kan finde en der falder i din smag, så er det fordi du ikke har ledt godt nok. Chancerne er da også at du allerede har fundet en, måske har alle dine venner også allerede købt billet, men det viser sig at du slet ikke har råd.

Nu sidder du og hiver dig selv i håret og ærgrer dig gul og blå. Du har ganske enkelt det man i moderne terminologi ville kalde FoMo – frygten for at gå glip af noget. Der er ikke noget værre end at sidde hjemme i ens lejlighed imens man ved at alle ens venner render rundt og har det sjovt, så hvad gør man i den situation?

Man kunne naturligvis bare lade være med at tage afsted, men det er ikke en god løsning. I stedet kan du tage et kviklån.

kviklån

Sørg for at lave et godt budget inden du tager afsted

Naturligvis er det ikke gratis at tage et lån, og det skal betales tilbage. Det er derfor din familie helt sikkert vil fraråde dig det, men det behøver ikke være så farligt som det lyder. Det hele drejer sig om planlægning.

Det første du skal gøre inden du tager lånet, er at lægge et godt og solidt budget, både for din hverdag, men også for festivalen. Vi har alle nogle udgifter vi kan skære væk, og hvis du finder dem, så kan du nemt få råd til et lån.

Betragt lånet som en omvendt opsparing: du glemte at spare op i løbet af året, så nu sparer du op bagud i stedet for. På den måde kan du sagtens få råd til at tage på festival og have det sjovt med dine venner alligevel. Det eneste du skal sørge for, er at overholde det nye budget du har lagt, så skal det nok gå.

Have your say