Fritid & Hobby

crossfit

4 måder at sørge for, at du får mere motion i hverdagen

y12

I dag vil danskerne, mere end nogensinde før, gerne have motion. Vi vil gerne have en sund livsstil, og så vil vi nemlig også gerne føre den videre til vores børn, så vi alle kan leve bedre og længere liv.

Men det at starte med en seriøs sund livsstil er ikke altid lige så let gjort, som det er sagt. Det kan være lidt for nemt at snyde sig selv og samtidig miste motivationen.

Og dette skal ikke være en barriere! Der er nemlig flere måder at bibeholde motivationen for træningen på. Hvordan? Jo, nedenfor kan du læse om 4 gode råd.

Dyrk motion sammen med andre

Vi mennesker er sociale væsener. Vi har brug for at være sammen med andre mennesker i mange aspekter af vores liv. Desværre er der alt for mange derude, som vælger at prøve at styrke træningen og motionen alene.

Og det kan hurtigt lede til frafald. For det er simpelthen så meget nemmere at holde dampen oppe, når man er sammen med andre, der også har lyst til at blive bedre.

For nogle er det nok, at man bare løber ture sammen med vennerne eller har bekendte, som kan trække en ned at styrketræne. For andre kræves der måske en lokal gymnastikforening til at sætte fut i fejemøget. Uanset hvad er det at være sammen med andre kun en god ting, så man kan hjælpe og støtte hinanden!

Prøv gerne ting af

Når man lige er ved at starte, så kan det føles som om, at man skal blive helt vildt god til én motionsform først. For eksempel starter mange med at løbe, og derfor vil nogle mennesker føle, at det skal de også være gode til, før de kan lave andet.

Dette er dog farligt at tro. For i virkeligheden er vi jo alle forskellige, og vi vil ikke alle kunne lide de samme ting.

I stedet er det altid smart at prøve forskellige motionsformer af. Både løb, cykling, styrketræning, svømning, fodbold og mange andre kan være super spændende. Du bestemmer selv, men at finde den motionsform, som du brænder for, ved at afprøve forskellige gør, at du lettere holder tampen oppe.

loeb

Sæt mål, som kan opfyldes

Nogle af os har ambitioner om alt muligt vildt – vi vil gerne tabe os en masse eller have en krop, der ser ud på en bestemt måde.

Det er dog ikke altid den bedste måde at lave målsætninger på. I stedet for skal de være realistiske, og de skal også være lette at måle på.

Hvis du begynder at løbe, eksempelvis, så er den mere interessante målsætning måske, at du skal løbe 5 kilometer på under 30 minutter. Eller måske skal du score et vist antal mål i en håndboldkamp! Disse mål er nemmere at arbejde op imod, og dermed også lettere at se, når de faktisk er opfyldte.

Lad være med at skabe unødigt pres

Nogle vil rigtigt gerne blive bedre til at træne. Så meget, så de tvinger sig selv ud at købe, når det står ned i stænger eller styrketræner, selv når hele kroppen gør ondt.

Og dette er ikke rigtigt konstruktivt. For i virkeligheden, så er der en god chance for, at du kommer til at associere motionen med alle smerterne eller de dårlige følelser – og det gør netop, at du hellere bare vil blive hjemme.

Det er nemlig helt okay også at tage fridage, så længe du kan komme op på hesten igen. Hellere blive ved med træningen lidt mindre regulært over flere måneder end meget intenst i en enkelt måned!

cykel

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udtryk for skribentens egen holdning.

Have your say