Boligen

bolig

3 gode råd, der kan forbedre jeres ergonomi

y12

Spændingshovedpine, dårlig kropsholdning, ondt i nakken, ondt i skuldrene, ondt i lænden, ondt i albuen. Alle disse gener kan skyldes én ting, nemlig dårlig ergonomi. Dårlig ergonomi finder stadig sted på langt de fleste arbejdspladser, og det går ikke kun udover medarbejdernes helbred, men også den generelle effektivitet. Det kan medføre utilfredse medarbejdere og dårligere tal på bundlinjen. I denne artikel gives der en række råd til hvordan i kan forbedre jeres ergonomi, og dermed slippe for alle disse daglige gener, der fra naturens side følger med stillesiddende arbejde.

 

1.      Skift jeres kontormøbler ud i en fart

 

Det første og det måske vigtigste råd, er at få skiftet kontormøblerne på arbejdspladsen ud i en fart. Ikke ergonomiske kontormøbler, kan være en direkte årsag til dårlig kropsholdning, træthed og hovedpine. Vi mennesker er skabt til at være oprejst og røre os, men dette tillader kontorarbejde ikke. Det medfører at vi lægger et utrolig pres på vores krop i længere tid ad gangen. Netop dette kan forkerte kontormøbler kun gøre endnu værre.

 

Løsningen derimod hedder ergonomiske kontormøbler. Disse kontormøbler er specialfremstillet til at støtte din krop og dermed forebygge alle disse gener. Dette indebærer både kontorstole, tastaturer, mus og musemåtter. Alt sammen kan være med til at styrke din sundhed og forbedre din ergonomi markant. Få derfor folk til at kigge på jeres kontormøbler, og lad dem vurdere om de er gode nok.

 

 

2.      Tag flere små gå pauser

 

Som tidligere nævnt, så er vi mennesker skabt til at stå oprejst og stillesiddende arbejde, kan derfor gå hårdt udover vores generelle helbred. Det er dog svært helt at undgå at sidde ned i løbet af dagen, men med dette råd kan du kompensere, mindske generne og blive mere effektiv.

 

Læg en række små gå pauser ind i løbet af dagen. På denne måde får du strakt benene og får blod til hjernen. Det kan rent faktisk gøre dig mere effektiv og mindske træthed. Samtidig kan det gøre hjælpe på din kropsholdning og gøre dig mere ergonomisk. Herunder er det også genialt med et hæve-sænke bord og et steppebræt, så du selv kan ændre din arbejdsstilling.

Se evt. denne gode webshop med kontorstole.

 

3.      Gode lyskilder

 

Dårlig belysning kan være en stærk årsag til træthed og svimmelhed på arbejdspladsen. Den rigtige belysning kan derimod øge din effektivitet og booste din energi markant. Derfor skal i have gennemgået jeres lyskilder, er det for skarpt kan det genere øjet, er det for mørkt kan det gøre dine medarbejdere trætte. Det hele kommer ned til at have en ordentlig belysning på arbejdspladsen.

Have your say